Detall de la Noticia

Robatoris amb força a domicilis

Del 6 al 24 de novembreEls fets delictius que generen gran alarma social i una sensació angoixa i inseguretat en les persones que són víctimes s'han convertit en un problema per a la societat.
La policia ha de dirigir gran part dels seus esforços en disminuir la tendència creixent dels robatoris.

L'article 18 de la Constitució considera que el domicili es inviolable i cap entrada i escorcoll es podrà realitzar sense el consentiment del titular o resolució judicial, excepte en casos de delicte flagrant.

Segons la doctrina majoritària i jurisprudencial s'entén per domicili com aquell espai on es desenvolupa la vida privada de la persona.

El Tribunal Constitucional va indicar que al concepte de domicili cal donar-li un sentit ampli, i no pensar únicament amb el significat estàndard de domicili. Així doncs segons el TC, domicili pot ser; un pis, una habitació d'un hotel, una caverna, una caravana, etc.

Tot i aquest significat que li dona el Tribunal Constitucional dels diferents tipus d'espais físics que poden tenir la consideració de domicili, en aquest curs en centrarem en el concepte estricte de la paraula.


Pots inscriure't aquí o escrivint a info@ices.cat


Atenció si fas la inscripció mitjançant la web, recorda fer una captura de pantalla del comprovant de pagament i enviar-la per correu a info@ices.catWeb optimitzada per a internet explorer 8 o superior
Veure normativa ICES